Рівень безробіття в Україні поступово скорочуватиметься - прогноз НБУ

Попри складнощі, очікується подальше відновлення ринку праці.
Рівень безробіття в Україні поступово скорочуватиметься - прогноз НБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України прогнозує поступове скорочення рівня безробіття, починаючи вже з 2023 року. Про це йдеться на сайті регулятора.

Читайте також:

"Ситуація на ринку праці залишається непростою. З одного боку, економіка пожвавилася, і навесні підприємства почали активніше шукати працівників. Однак опитування свідчать, що більшість підприємств поки не готові до розширення штатів. Також бізнес не поспішає підвищувати зарплати, хоча й налаштований на утримання кваліфікованих працівників", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Нацбанку, війна ускладнює відновлення ринку праці. У прифронтових областях роботу знайти важче, ніж у центрі чи на заході країни. Крім того, посилюються кваліфікаційні диспропорції: шукачі роботи часто мають іншу спеціалізацію, ніж потребує бізнес.

Читайте також:

"Попри складнощі, очікується подальше відновлення ринку праці. Цьому сприятимуть пожвавлення економіки та поступове зниження безпекових ризиків завдяки ЗСУ", - наголосив регулятор.

НБУ прогнозує поступове скорочення рівня безробіття починаючи вже з цього року. Також у 2023-2025 роках очікується зростання зарплат у реальному вимірі, тобто навіть із вирахуванням інфляції.

bank.gov.ua

Раніше ми писали, що з початку 2023 року в Україні фіксують позитивну тенденцію до поступового збільшення кількості вакансій. Роботодавці активно шукають кваліфікованих представників робітничих професій.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK