Платять понад 100 тис грн: які вакансії зараз актуальні на ринку праці

Високий рівень оплати праці роботодавці пропонують високо кваліфікованим працівникам із досвідом роботи за виконання складних завдань.
Платять понад 100 тис грн: які вакансії зараз актуальні на ринку праці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Тенденції, які складаються на ринку праці в 2023 році, свідчать про поступове відновлення малого та середнього бізнесу та зростання ділової активності насамперед у тих галузях економіки, які важливі для країни в стані війни. Про це йдеться на урядовому порталі.

Читайте також:

"Одним із маркерів, які найкраще характеризують наявність зазначених вище процесів, є зростання попиту на працівників відповідних професій", - йдеться в повідомленні.

Топ-10 професій за кількістю пропозицій роботи на Єдиному порталі вакансій виглядає так:

  1. Продавец-консультант - 15 323 вакансії.
  2. Водій - 8409.
  3. Менеджер з продажу - 7350.
  4. Бухгалтер - 5793.
  5. Кухар - 5553.
  6. Інженер - 4742.
  7. Лікар - 3390.
  8. Вантажник - 3268.
  9. Швачка - 2693.
  10. Фармацевт - 2432.

Читайте також:

Зазначається, що максимальний розмір заробітної плати в запропонованих вакансіях становить: продавець-консультант - 100 тис. грн; менеджер із продажу - 275 тис. грн; водій - 120 тис. грн; бухгалтер - 107,5 тис. грн; кухар - 115 тис. грн; інженер - 140 тис. грн; лікар - 100 тис. грн; вантажник - 35 тис. грн; швачка - 54 тис. грн; фармацевт - 64 тис. грн.

Щодо вакансій, які подаються роботодавцями безпосередньо до Державної служби зайнятості, то в регіональному розрізі найбільша кількість зареєстрована в Києві, Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Київській областях

Читайте також:

У професійному розрізі вже традиційно найбільше вакансій роботодавцями подано для працевлаштування:

  • кваліфікованих робітників з інструментом - 21% усіх поданих вакансій;
  • робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин - 16%;
  • працівників сфери торгівлі та послуг - 15%.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях, що подаються до служби зайнятості, становить 11 тис. грн, зокрема для керівників, менеджерів - 12 тис. грн; професіоналів - 12 тис. грн; робітників з обслуговування устаткування та машин - 12 тис. грн; працівників сфери торгівлі та послуг - 11 тис. грн; кваліфікованих робітників з інструментом - 11 тис. грн.

Читайте також:

Водночас у базі даних служби зайнятості  є окремі пропозиції роботи з відносно високою заробітною платою, наприклад: фахівець із розроблення комп'ютерних програм - 110 тис. грн, інженер-програміст - 90 тис. грн, ливарник металів та сплавів - 70 тис. грн, слюсар-інструментальник - 60 тис. грн, водій - 60 тис. грн, агроном - 52 тис. грн,  модельєр-конструктор - 45 тис. грн, кухар - 43 тис. грн, токар - 40 тис. грн, фрезерувальник - 40 тис. грн.

"Високий рівень оплати праці роботодавці пропонують високо кваліфікованим працівникам із досвідом роботи за виконання складних завдань або за роботу в особливих умовах", - повідомили в Держслужбі зайнятості.

Читайте також:

Також часто роботодавці вимагають наявності в претендентів таких навичок як знання іноземної мови, вміння працювати в стресових ситуаціях, гнучкість, комунікабельність, мобільність та адаптивність.

Раніше ми писали, що протягом наступних 10 років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйонів співробітників на ринок праці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK