Працевлаштування переселенців: названі головні проблеми під час пошуку роботи

Більшість переселенців потребують допомоги в пошуку вакансій та складанні резюме, а також у проведенні співбесіди з роботодавцями.
Працевлаштування переселенців: названі головні проблеми під час пошуку роботи
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Переважна більшість (56,2%) внутрішньо переміщених осіб (ВПО) не мають роботи та активно її шукають. При цьому 26,2% хоч і працевлаштовані, але шукають краще місце роботи. Про це свідчать результати опитування, проведеного порталом robota.ua у квітні-травні 2023 року за ініціативи Міністерства відновлення.

Читайте також:

Згідно з опитуванням більше половини респондентів (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість чи фріланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.

При цьому роботу без досвіду чи спеціалізованої освіти шукають 37,8% опитаних переселенців, з досвідом - 33,7%, за спеціальністю - 28,5%. У розрізі спеціальностей найпоширенішими серед респондентів є економіст, юрист, прибиральниця або посудомийка, учитель або спеціаліст із соціального забезпечення, швачка, супервайзер, мерчендайзер, касир та спеціаліст відділу кадрів, продавець та водій.

Читайте також:

Більшість респондентів шукають роботу недалеко від місця проживання (58,8%), а для 27,7% ключовими є умови роботи та розмір оплати праці.

Зазначається, що головними проблемами в пошуку роботи називають:

  • низьку оплату праці;
  • небажання роботодавця наймати на роботу ВПО;
  • відсутність вакансій за рівнем освіти та досвідом;
  • недостатність професійних навичок та досвіду роботи;
  • брак підтримки в пошуку роботи;
  • неактуальність професії. 

Читайте також:

Більшість респондентів потребують допомоги в пошуку вакансій та складанні резюме, а також у проведенні співбесіди з роботодавцями.

Раніше ми писали, що повномасштабна війна в Україні вплинула на ринок праці. Сьогодні наша країна потребує збільшення кількості фахівців у медичній та соціальній сферах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK