В Україні запускають новий освітній застосунок: кому й для чого він потрібний

Президент презентував інноваційний освітній застосунок "Мрія".
В Україні запускають новий освітній застосунок: кому й для чого він потрібний
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

1 вересня Президент України Володимир Зеленський презентував для школярів, їхніх батьків та педагогів інноваційний освітній цифровий проєкт "Мрія". Він допомагатиме краще орієнтуватися в навчальному процесі й поза ним. Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Читайте також:

"Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу", - йдеться в повідомленні.

Для школярів

У застосунку є все, що потрібно учневі для навчання: інформація про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки. Також у "Мрії" можна стежити за графіком занять і позашкільних активностей. 

Читайте також:

Крім того, у застосунку школяр матиме свій ID - унікальний цифровий дитячий документ, створений за аналогією з "Дією".

Для батьків

"Мрія" допомагатиме дізнатися про успішність дитини в школі та чи перебуває вона в укритті під час повітряних тривог. Також батьки зможуть бачити, у чому їхня дитина більш талановита, зрозуміти, у чому дитина потребує допомоги.

Читайте також:

Сервіс також даватиме змогу батькам отримувати зворотний зв'язок від учителя.

Для вчителів

"Мрія" нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя тому, щоб навчати, а не витрачати час", - зазначив Зеленський.

Читайте також:

У застосунку педагоги зможуть знайти не лише стандартні матеріали для підготовки уроків, а й спеціальні курси, які допоможуть зробити навчальний процес простішим та цікавішим.

До кінця 2023 року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом "Мрії" в тестових школах, а 2024 року проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Раніше ми писали, що в "Дії" запустили нову послугу. Тепер студенти можуть надсилати копію студентського квитка в декілька кліків через "Дію", а компанії та установи отримувати такі копії за секунди в систему організації або на електронну пошту. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK