Названо країни з найвищими показниками безробіття: на якому місці Україна

У яких країнах найнижчий рівень безробіття.
Названо країни з найвищими показниками безробіття: на якому місці Україна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Через повномасштабну війну Україна входить у десятку країн світу з найвищими показниками безробіття. Минулого року непрацевлаштованими були 21,1% населення країни, що є максимумом із 2010 року. Про це повідомляє "Слово і діло", посилаючись на дані Національного банку України.

Читайте також:

Так, Україна замикає топ-10 країн із найвищим рівнем безробіття. За оцінкою НБУ, минулого року він становив 21,1%, 2023 року очікується 19%. Далі Нацбанк очікує ще більшого пожвавлення ринку праці на тлі зростання економіки: 2024 рік - 16,9%, 2025 рік - 14,4%.

"Цьому насамперед сприятиме відновлення економічної активності. Однак рівень безробіття залишатиметься вищим, ніж до повномасштабного вторгнення, через збереження значних диспропорцій на ринку праці. Це, зокрема, пояснюватиметься нерівномірним економічним відновленням у секторах та регіонах через наслідки війни", - пояснив регулятор.

Водночас найважча ситуація з працевлаштуванням у Південній Африці. Там офіційний рівень безробіття становить 32,6%.

Читайте також:

Крім того, до десятки країн із найвищим показником безробіття входять й інші африканські держави: Ангола (29,6%), Джибуті (27,9%), Ботсвана (25,4%), Есватіні (24,4%), Республіка Конго (21,8%), Габон (21,5%). А також дві східні країни: Палестина (24,7%) та Йорданія (22,3%).

За офіційними даними, найнижчий рівень безробіття зафіксований у Катарі - усього 0,1%. До десятки також входять Камбоджа - 0,4%, Нігер - 0,5%, Бурунді - 1%, Таїланд - 1,1%, Ліхтенштейн - 1,3%, Чад - 1,4%, Бенін - 1,7%, Сінгапур - 1,9%, Швейцарія - 2%.

slovoidilo.ua

Раніше ми писали, що Інститут економіки та світу (IEP) визначив найбезпечніші країни світу 2023 року. Україна опинилася на 157 місці в рейтингу Global Peace Index.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK