В енергокомпаніях України перевірять законність надання броні військовозобов'язаним працівникам

В енергокомпаніях перевірять правомірність бронювання працівників.
В енергокомпаніях України перевірять законність надання броні військовозобов'язаним працівникам
В енергокомпаніях перевірять правомірність бронювання працівників / mev.gov.ua

Міністерство енергетики України видало доручення про необхідність проведення перевірок надання броні (тимчасової відстрочки від мобілізації) працівникам енергетичних компаній. Про це повідомили в Міненерго.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, причиною такого рішення став виявлений факт зловживання своїми службовими повноваженнями колишнім радником міністра енергетики. 

Як виявило керівництво АТ "Українські розподільні мережі", аби уникнути служби в ЗСУ, зазначену особу у квітні минулого року було прийнято до ПАТ "Черкасиобленерго" на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології.

Читайте також:

Після цього, діючи спільно з посадовими особами "Черкасиобленерго", цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи. Унаслідок з квітня по грудень працівник не виконував своїх обов'язків, хоча отримував заробітну платню, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави компаній та підприємств.

Після виявлення цього факту компанія "Українські розподільчі мережі" спрямувала відповідне звернення до прокуратури.

"Міненерго наголошує, що цей інцидент не характеризує всіх енергетиків країни, чимало з яких зараз боронять державу в лавах ЗСУ, а інші тримають енергетичний фронт, цілодобово виконуючи свою надскладну роботу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Однак для запобігання маніпуляціям, зловживанням та з метою об'єктивної перевірки фактів видачі бронювань Міненерго спрямувало відповідне доручення всім енергетичним компаніям країни.

Раніше ми писали, що в Міністерстві оборони та Генеральному штабі ЗСУ не підтримали пропозицію зробити гіг-фахівців та ФОП доступними для бронювання від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK