Держслужба зайнятості допомагатиме українцям працевлаштуватися до Сил оборони

Відтепер пропозиції роботи військові частини розміщуватимуть і на "Єдиному порталі вакансій" Державної служби зайнятості.
Держслужба зайнятості допомагатиме українцям працевлаштуватися до Сил оборони
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Служба зайнятості надаватиме допомогу в працевлаштуванні до Сил оборони відповідно до Меморандуму про взаємодію та співробітництво. Його підписали Державний центр зайнятості, Міністерство оборони та robota.ua. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Читайте також:

"Відтепер пропозиції роботи військові частини розміщуватимуть і на "Єдиному порталі вакансій" Державної служби зайнятості. З цього порталу пропозиції можуть отримувати безробітні по всій Україні", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, особливий акцент робиться на цивільних спеціальностях, які забезпечать функціонування та підтримку в тилу. Також планується проведення відбору та професійного навчання кандидатів за замовленням Сил оборони.

Читайте також:

"Це надзвичайно важливий крок. По-перше, він допоможе посилити оборонну спроможність країни. По-друге, дає можливість кандидатам обирати спеціальності та підрозділ для подальшої служби", - зазначила міністр.

Вона також розповіла, що уряд продовжує створювати можливості та соціальну інфраструктуру для військових, ветеранів, а також членів їхніх родин. Зокрема, продовжує діяти програма фінансової підтримки ветеранів та другого з їхнього подружжя, які прагнуть відкрити або масштабувати власний бізнес. Вони можуть отримати грант від 250 тис. грн до 1 млн грн. 

Чинні військовослужбовці та ветерани можуть взяти кредит на придбання житла за програмою "єОселя" під 3% та під 7% відповідно. 

Читайте також:

Ветерани, які хочуть змінити професію або підвищити свій професійний рівень, мають можливість отримати ваучер на навчання на понад 30 тис. грн та здобути іншу спеціальність, отримати додаткові знання й навички, що дозволить потім знайти хорошу роботу. Також держава фінансово стимулює підприємців брати на роботу ветеранів, надаючи їм компенсацію за їхнє працевлаштування. Допомагає і з облаштуванням робочих місць для людей з інвалідністю.

Раніше ми писали, що від старту ветеранського компонента грантової програми "Власна справа" переможцями стали вже 227 ветеранів та членів сімей учасників бойових дій, які отримають гранти майже на 100 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK