До керівництва ЗСУ приступає нова управлінська команда: на які зміни чекає Зеленський

Президент призначив Олександра Сирського новим головнокомандувачем ЗСУ.
До керівництва ЗСУ приступає нова управлінська команда: на які зміни чекає Зеленський
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

З 8 лютого 2024 року до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда. Президент Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ. Про це повідомив глава держави у вечірньому відеозверненні.

Читайте також:

"Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Ретельно підбирається кожен, чий досвід зараз послужить оновленню Збройних сил. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня... Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача - бойового командувача - генерал-полковника Олександра Сирського. Я призначив генерал-полковника Сирського головнокомандувачем Збройних сил України", - розповів Зеленський.

Читайте також:

Він заявив, що найближчим часом очікує таких змін у ЗСУ:

  • Має з'явитися реалістичний, детальний план дій Збройних сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив.
  • Кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю - має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту.
  • Треба розв'язати проблеми з логістикою. 
  • Кожен генерал має знати фронт. 
  • Має бути виправлена надмірна та невиправдана чисельність у штабах.
  • Треба побудувати в армії дієву систему ротацій.
  • Потрібне підвищення якості навчання воїнів.
  • У структурі Збройних сил створюється новий рід сил - Сили безпілотних систем. Повинен бути призначений перший командувач.

За словами Зеленського, команду перезавантаження Збройних сил України головком Сирський представить днями.

Читайте також:

"2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні сили України. Ми всі пишаємося нашою армією. І ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб українська армія стала армією-переможцем", - додав президент.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський доручив створити в Збройних силах України окремий рід сил - Сили безпілотних систем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK