ЗСУ стикаються з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом, - Умєров

РФ значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, ворог випускає в 5-10 разів більше снарядів.
ЗСУ стикаються з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом, - Умєров
Міністр оборони України Рустем Умєров / mil.gov.ua

Наразі українська армія стикається з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров на відкритті Коаліції артилерії в Парижі, передає пресслужба Міноборони.

Читайте також:

"Реальність цієї війни така, що Росія значно перевершує нас у щоденних артилерійських атаках. На різних ділянках фронту та етапах бойових дій вони випускали в 5-10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили", - повідомив міністр.

За його словами, дефіцит боєприпасів та снарядний голод - це дуже актуальна проблема, з якою зараз стикаються Збройні сили України.

Читайте також:

"Нам потрібно разом знайти спосіб вирішити цю проблему. Збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу безпеку. Нашу спільну безпеку. Це дасть нам набагато більше можливостей для стійкого прогресу на полі бою. І це наблизить нашу перемогу", - сказав Умєров.

Він наголосив, що посилення артилерійського потенціалу - одна з ключових потреб України, щоб виграти цю війну.  

Читайте також:

"Вкрай важливо, щоб ми інвестували наші ресурси у виробництво більшої кількості артилерійських боєприпасів. Україна вживає заходів для того, щоб максимально збільшити наше внутрішнє виробництво. Наш ворог - наш спільний ворог - роками готувався до великомасштабної війни. Військові витрати Кремля встановлюють нові рекорди. Тому що російські плани не зупиняться в Україні. Але наші можливості теж зросли", - додав очільник Міноборони.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів виділяє з резервного фонду держбюджету майже 800 млн грн на зміцнення обороноздатності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK