Корупція в Міноборони: Умєров повідомив про порушення на понад 10 млрд

Внутрішній аудит Міноборони за 4 місяці зміг виявити порушень на понад 10 млрд грн.
Корупція в Міноборони: Умєров повідомив про порушення на понад 10 млрд
Міністр оборони України Рустем Умєров / facebook.com/rustemumerov.ua

Внутрішній аудит Міністерства оборони України запрацював на повну силу. За останні 4 місяці у відомстві вдалося виявити корупційні порушення на понад 10 мільярдів грн. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Читайте також:

"Новини про затримання та кримінальні справи, які ви бачите останнім часом, це зміни. Зміни, які буде помітно все частіше", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, один із пріоритетів команди Міністерства оборони - вичищення системи від недоброчесних учасників як усередині установи, так і зовні.

Читайте також:

"Активно працюємо над цим, у тісній співпраці з правоохоронними органами викорінюємо прояви корупції. Система чинить опір, однак ми його здолаємо. На повну зміг запрацювати внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція Міністерства оборони. Вони вже виявили багато порушень - за останні 4 місяці на понад 10 мільярдів порушень, які були вчинені раніше. Жорстко реагуємо на всі випадки. Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами", - розповів очільник Міноборони.

Він зазначив, що в грудні СБУ у взаємодії з Міноборони ліквідувала корупційну схему на придбанні боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн.

Читайте також:

"Це те, про що можемо говорити публічно. Попереду будуть ще новини. Водночас працюємо над тим, щоб вирішити проблему системно: впроваджуємо нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО", - додав Умєров.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України. Разом зі спільниками у 2022 році він закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, чим розтратив понад 948 млн бюджетних гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK