Пропонував $500 тисяч хабара: ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони

Львівський бізнесмен намагався підкупити одного з керівників ДБР за 500 тисяч доларів.
Пропонував $500 тисяч хабара: ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони
Львівський бізнесмен намагався підкупити одного з керівників ДБР / dbr.gov.ua

Правоохоронці затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони України. Він пропонував 500 тисяч доларів США одному з керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

"Хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ДБР, кілька місяців тому порушили кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займалися будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення й зберігання речей для потреб Міністерства оборони. Це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн та зриву постачання.

Читайте також:

Правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише в невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Також встановлено, що 8 договорів виконані з запізненням від 3 до 5 місяців.

Аналіз зовнішньоекономічних контактів та митних документів указаних підприємств виявив факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ. Перевіряється причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони.

Читайте також:

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше ми писали, що в одній із військових частин Чернігівської області виявили порушення на 40 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK