СБУ затримала чиновника АМКУ, який брав хабарі з підприємців

Держслужбовець "обклав даниною" місцеву компанію, яка займається оптовою торгівлею хімічними засобами й технікою для очистки.
СБУ затримала чиновника АМКУ, який брав хабарі з підприємців
СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ). Унаслідок комплексних заходів у Києві затримано посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови, який налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Чиновник вимагав хабарі з представників комерційних структур, щоб "заплющити очі" на виявлені в них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій.

"Задокументовано, як держслужбовець "обклав даниною" місцеву компанію, яка займається оптовою торгівлею хімічними засобами і технікою для очистки. За 8 тис. доларів США посадовець обіцяв керівнику підприємства "вирішити питання" про не накладення на нього штрафів за порушення, виявлені в ході перевірки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди й затримали "на гарячому" під час передачі йому наступного "траншу".

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється інформація щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали двох шахраїв, які намагалися виманити гроші в претендентки на посаду ректора одного з закладів вищої освіти Вінниці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK