"Допомагав" уникнути ротації на фронт: депутата з Тернопільщини викрили на корупції

Депутат обіцяв військовому, що "вирішить питання" з його керівництвом про "відтермінування" службового відрядження на фронт.
"Допомагав" уникнути ротації на фронт: депутата з Тернопільщини викрили на корупції
Правоохоронці затримали депутата та його спільника "на гарячому" / ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила на корупції депутата сільради на Тернопільщині, який мобілізувався до ЗСУ й зараз проходить службу на території регіону. За гроші він пропонував іншим мобілізованим своє "сприяння" в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Задокументовано, що саме з такою "пропозицією" він звернувся до службовця місцевого військкомату, якого мали відправити на передову. За 6 тис. доларів депутат обіцяв військовому, що "вирішить питання" з його керівництвом про "відтермінування" службового відрядження на фронт" , - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря.

Читайте також:

Правоохоронці затримали депутата та його спільника "на гарячому" під час передачі їм усієї суми неправомірної вигоди в Тернополі.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Нині їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми", - додали в СБУ.

Раніше ми писали, що правоохоронці здійснюють комплексне дослідження функціонування територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісій на території України.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK