Довіра до Зеленського: чи вплинула відставка Залужного на рейтинг президента

Стало відомо, скільки українців довіряють Зеленському зараз.
Довіра до Зеленського: чи вплинула відставка Залужного на рейтинг президента
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного довіра до президента Володимира Зеленського знизилася до 60%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) упродовж 5-10 лютого 2024 року.

Читайте також:

У лютому 2022 року, перед повномасштабним вторгненням, Зеленському довіряли 37%. Після вторгнення на тлі його дій та загалом ефекту "згуртування навколо лідера" ("rally around the flag") довіра йому різко зросла до 90% станом на травень 2022 року. 

Далі довіра до президента в період між травнем 2022 року та груднем 2023 року знизилася з 90% до 77%. За наступні два місяці до початку лютого він втратив ще 12 процентних пунктів - довіра знизилася з 77% до 65%.

Читайте також:

"Одразу після відставки В. Залужного довіра знизилася ще на 5 процентних пунктів до 60%. Таким чином загалом на період 5-10 лютого 64% довіряють В. Зеленському, але на кінець цього періоду показник становить 60%", - зазначили соціологи.

Опитування КМІС проводилося серед 1202 респондентів. Частину (874 інтерв'ю) було проведено до 8 лютого включно, тобто до відставки Залужного. Решту 328 інтерв'ю було проведено після відставки 9 та 10 лютого.

kiis.com.ua

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський оприлюднив декларації про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2021 та 2022 роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK