Українці зможуть скласти НМТ за кордоном: де проходитиме тестування

Україна домовилась про проведення національного мультипредметного тесту у 28 країнах.
Українці зможуть скласти НМТ за кордоном: де проходитиме тестування
Ілюстративне фото / Getty Images

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році буде проведено не лише в Україні, а й за її межами. Результати НМТ будуть потрібні всім абітурієнтам для вступу до вітчизняних вишів. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Читайте також:

Наразі підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія та Швеція.  

Зазначається, що перемовини з окремими закордонними установами й організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові, ще тривають. 

Читайте також:

Під час основного періоду реєстрації, який розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно, вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший населений пункт. 

"За кордоном ми маємо обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром. 

Раніше ми писали, що в Україні визначили дати проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). Він проходитиме з 14 травня до 19 липня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK