Мінфін оприлюднив дашборд для аналізу зарплат у держорганах: хто скільки отримує

Відтепер видатки держави на заробітну плату працівників державних органів можна відстежити за допомогою аналітичного інструменту "дашборд".
Мінфін оприлюднив дашборд для аналізу зарплат у держорганах: хто скільки отримує
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство фінансів розробило та публікує аналітичний інструмент ("дашборд") щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади в січні 2024 року. Про це повідомили в Мінфіні.

Читайте також:

Зазначається, що з початку 2024 року в Україні змінено підходи до оплати праці в межах реформи системи оплати праці державних службовців, яка має на меті підвищити передбачуваність, прозорість і справедливість заробітної плати та вдосконалити ефективність менеджменту в державному секторі.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, відтепер видатки держави на заробітну плату працівників державних органів можна відстежити за допомогою аналітичного інструменту "дашборд", який буде оновлюватися щомісяця.

Читайте також:

"Цей інструмент дозволяє побачити середні заробітні плати працівників у державних органах на рівні посад, адже основне завдання Мінфіну - забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету, зробити більш прозорою та справедливою оплату праці державних службовців, пом’якшити тенденцію плинності та відтоку держслужбовців і посилити роль держави як роботодавця", - пояснив заступник міністра.

За даними міністерства, лідирує за рівнем зарплат Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Її працівники в середньому отримують 68,9 тис. гривень.

Читайте також:

При цьому зарплата її керівництва також є найбільшою - 400,7 тис. гривень.

Крім того, високі заробітні плати в Антимонопольному комітеті - у середньому 67,7 тис. гривень. Зарплатня керівництва відомства становить 126,1 тис. гривень.

mof.gov.ua

mof.gov.ua

Раніше ми писали, що станом на 1 січня 2024 року в 108 органах державної влади фактично працюють 169 тис. чоловік. Протягом 2023 року фактична кількість працівників скоротилася на 6,8 тис. осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK