Кабмін вирішив повернути щорічні гранти молодим ученим та докторам наук

Урядом пропонується відновлення надання 77 щорічних грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених.
Кабмін вирішив повернути щорічні гранти молодим ученим та докторам наук
Ілюстративне фото / Getty Images

У вівторок, 26 березня, Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт указу "Про внесення змін до деяких Указів Президента України щодо щорічних грантів Президента України молодим ученим та докторам наук". Метою є забезпечити активну участь молодих учених у науковій та науково-технічній діяльності. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

Читайте також:

Так, урядом пропонується відновлення надання 77 щорічних грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених та 20 щорічних грантів Президента України для здійснення наукових досліджень докторами наук, запроваджених у 2003 та 2009 роках відповідними Указами Президента України. 

Тепер буде відновлено:

  • з 2025 року - конкурсні відбори;
  • з 2026 року - надання грантів Президента України для молодих учених та грантів Президента України докторам наук для проведення наукових досліджень за результатами таких конкурсів.

Читайте також:

Крім того, Національний фонд досліджень забезпечуватиме проведення конкурсів наукових проєктів на отримання грантів за правилами, встановленими цим фондом, та їхню реалізацію за договорами, укладеними з цим фондом. Раніше конкурси наукових проєктів проводилися Державним фондом фундаментальних досліджень.

Нагадаємо, в Україні визначили перші 72 профтехи, які отримають 500 млн грн державних коштів на оновлення майстерень. Установи допоможуть ефективно та якісно опановувати найбільш необхідні професії для країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK