Президентські вибори в Україні: експерти пояснили, чому їх переносять

У нинішніх умовах гарантувати безпеку виборів та представництво виборців фізично неможливо.
Президентські вибори в Україні: експерти пояснили, чому їх переносять
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

31 березня - термін чергових президентських виборів в Україні. Однак через воєнний стан їх провести неможливо. Отже, повноваження президента Володимира Зеленського автоматично продовжуються до нових виборів у країні. Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI).

Читайте також:

Відповідно до чинного законодавства України вибори, що припадають на час дії воєнного стану, відтерміновуються до його завершення. Тож повноваження президента й парламенту України офіційно продовжуються до часу проведення нових виборів та процедур передачі влади новообраним.

"Воєнний стан - це не забаганка, а об'єктивна реальність, пов'язана з повномасштабною російською агресією, тимчасовою окупацією чверті території України та воєнною загрозою для всіх її громадян", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У нинішніх умовах гарантувати безпеку виборів та представництво виборців фізично неможливо, тому проведення виборів переноситься.

Раніше ми писали, що в лютому 2024 року більшість українців вважає, що чинний глава держави Володимир Зеленський має залишатися на посаді до кінця воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK