Українським педагогам зараховуватимуть у стаж роботу за кордоном: Кабмін ухвалив рішення

Уряд ухвалив рішення щодо врахування стажу для педагогів, які працюють за кордоном.
Українським педагогам зараховуватимуть у стаж роботу за кордоном: Кабмін ухвалив рішення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Відтепер педагогічні й науково-педагогічні працівники, які працюють за кордоном, матимуть право на зарахування періоду їхньої роботи на педагогічних посадах до стажу, який дає право на отримання надбавки за вислугу років в Україні. Відповідне рішення уряд ухвалив 3 вересня. Про це повідомляє МОН.

Читайте також:

До сьогодні час роботи на посадах педагогічних і науково-педагогічних працівників за межами України зараховували до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років, якщо це передбачали міжнародні угоди (договори). 

Проте є країни, з якими Україна не має міжнародних угод (договорів) про зарахування роботи за кордоном до стажу працівника в Україні. Водночас після початку повномасштабної війни коло країн, у яких працевлаштовані українські педагогічні та науково-педагогічні працівники, значно розширилося.

Читайте також:

Дотепер працівникам, які повернулися в Україну й працевлаштувалися в заклади освіти на посади педагогічних чи науково-педагогічних працівників, не мали права зарахувати час роботи за кордоном до стажу для виплати надбавки за вислугу років. Але рішення уряду врегулювало це питання.

У МОН нагадали, що для педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів та установ освіти передбачено щомісячну надбавку за вислугу років залежно від стажу педагогічної роботи:

  • понад 3 роки - 10% посадового окладу (ставки заробітної плати);
  • понад 10 років - 20%;
  • понад 20 років - 30%.

Читайте також:

Час роботи за кордоном зарахують до стажу педагогічної роботи в разі надання підтверджувальних документів (трудового договору, угоди тощо). Це правило діятиме під час воєнного стану та впродовж одного року після його припинення.

Також до стажу педагогічної роботи зарахують і час, коли педагогічні та науково-педагогічні працівники фактично не працювали, але за ними зберігалося місце роботи (посада) та/або заробітна плата (повністю або частково).

Нагадаємо, чи зараховується в стаж жінкам час догляду за дитиною



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK