Понад 200 українок опанували "чоловічу" професію: ким можуть працювати

Завдяки програмам OnTrack та BusDrive від Reskilling Ukraine уже понад дві сотні жінок опанували нову професію й сіли за кермо автобусів та вантажівок.
Понад 200 українок опанували "чоловічу" професію: ким можуть працювати
Понад 200 українок опанували професію водійок автобусів та вантажівок / facebook.com/mineconomdev

Понад 200 українок пройшли навчання та здобули професію водійок вантажівок та автобусів у межах проєкту Reskilling Ukraine. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Наш ринок праці адаптується до нових реалій. Українці опановують нові, більш затребувані професії, здобувають додаткові навички, підвищують кваліфікацію, щоб бути конкурентоспроможними. Завдяки програмам OnTrack та BusDrive від Reskilling Ukraine уже понад дві сотні жінок опанували нову професію і сіли за кермо автобусів та вантажівок", - зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Навчання за програмами OnTrack та BusDrive на сьогодні завершили 228 учасниць, 188 з них опанували професію водійки вантажівки (категорія С),  40 - водійки автобуса (категорія D). 

Читайте також:

За словами програмної менеджерки Reskilling Ukraine Єви Татарової, до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок. Наступного року навчальну програму планують розширити та додати нові професії, які зможуть опанувати близько 1000 жінок. 

У межах проєкту Reskilling Ukraine формуються пілотні групи на навчання за професіями водійок вантажних автомобілів із причепом та напівпричепом (категорія СЕ), а також операторок екскаваторів та фронтальних навантажувачів за програмою Iron Women, що реалізується в партнерстві із Volvo Construction Equipment. 

Читайте також:

Участь у програмах можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення та досвід водіння. Навчання є безоплатним і складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичних занять, які відбуваються в Київській або Тернопільській областях. Навчання, проживання та харчування учасниць покриваються коштом проєкту Reskilling Ukraine. 

Раніше ми писали, що за три тижні 1056 жінок подали заявки на участь у пілотному проєкті з підготовки водійок вантажівок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK