Розробник штучного інтелекту найняв на роботу економіста, який працював у Байдена

На своїй новій посаді він керуватиме дослідженнями потенційного впливу ШІ на економічне зростання та ринок праці.
Розробник штучного інтелекту найняв на роботу економіста, який працював у Байдена
Jonathan Kemper / unsplash.com

Компанія OpenAI, яка є розробником ChatGPT, призначила колишнього чиновника Білого дому Аарона Чаттерджі своїм першим головним економістом, який очолить дослідження впливу штучного інтелекту (ШІ) на економіку.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також:

Зазначається, що Чаттерджі, професор бізнесу та державної політики в Університеті Дьюка, раніше був координатором CHIPS у Білому домі та відповідав за реалізацію субсидій у розмірі 52,7 млрд доларів на виробництво та дослідження напівпровідників у США. Раніше він обіймав посаду головного економіста Міністерства торгівлі за президента Джо Байдена, а також був старшим економістом у Раді економічних консультантів колишнього президента США Обами.

Повідомляється, що на своїй новій посаді Аарон Чаттерджі керуватиме дослідженнями потенційного впливу ШІ на економічне зростання та створення робочих місць. Це дослідження також охоплюватиме глобальний економічний вплив створення інфраструктури ШІ та розуміння довгострокових тенденцій на ринку праці.

Раніше ми писали про те, що загальна вартість світових технологічних гігантів, яких ще називають єдинорогами, на жовтень 2024 року становить 3,8 трильйона доларів, а OpenAI за вартістю активів займає 3 місце – $157 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK