Ліміти на пальне в Україні: Бензин та ДП відпускають із певними обмеженнями

Автомобілі критичної інфраструктури, швидкі та транспорт ЗСУ за наявності палива у всіх мережах АЗС заправляються без обмежень.
Ліміти на пальне в Україні: Бензин та ДП відпускають із певними обмеженнями
Иллюстративное фото / depositphotos.com

В Україні є дефіцит палива для авто. Тож бензин та ДП на автозаправних станціях відпускають із певними обмеженнями. Про це повідомляє enkorr.

"Наразі на ринку діють кілька сценаріїв таких обмежень: 20 л на один автомобіль у разі заправки автомобіля бензином або дизелем, автогаз відпускається без обмежень, а також 20 л пального на один автомобіль, а в якій конфігурації, 10 л бензину плюс 10 л газу або дизельне пальне/газ, обирає водій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, у мережі АЗС "Сокар" відпускають 20 л палива на один автомобіль, а великогабаритним вантажівкам – 50 л. "Зараз компанія не має наміру зменшувати норми відпуску пального, проте як буде найближчим часом, сьогодні спрогнозувати важко", - зазначили в пресслужбі компанії.

При цьому в мережі ОККО діють обмеження залежно від виду пального – від 10 до 20 літрів, автогаз – до повного бака. Але є певні обмеження й щодо ДП, сказали в компанії.

На заправках WOG здійснюється відпуск палива незалежно від його виду в бак одного автомобіля обсягом 20 л. "Загалом відпуск пального можливий лише 20 л: або 20 л бензину, або 20 л газу, або 10 л бензину та 10 л газу", - пояснила оператор мережі.

Компанія "Автотранс" торгує автогазом, відпускаючи його без обмежень. Водночас продаж бензину та дизпалива довелося тимчасово призупинити.

Читайте також:

"Причина відома всім: через існуюче держрегулювання цін на бензини та дизельне пальне немає можливості придбати пальне за такою ціною, яка б дозволила торгувати за граничними цінами. Тобто немає сенсу завозити пальне, яке ми не зможемо реалізувати хоча б не в збиток" , - пояснили в компанії.

Повідомляється, що автомобілі критичної інфраструктури, швидкі та транспорт ЗСУ за наявності палива у всіх мережах АЗС заправляються без обмежень.

Раніше ми писали, що в Києві спостерігається нестача пального на АЗС. Тож міська влада закликають водіїв не пересуватися містом приватним авто без нагальної потреби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK