Чехія посилить паспортний контроль біженців: У чому причина

Нині чеська влада надає фінансову допомогу в розмірі 200 євро всім українським біженцям, які прибувають до країни.
Чехія посилить паспортний контроль біженців: У чому причина
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Чеська Республіка посилить паспортний контроль біженців і надасть допомогу лише тим, хто рятується від війни та перетнув кордон України. Таке рішення було ухвалено через наплив ромів із подвійним угорсько-українським громадянством. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ, пише Euractiv.

Наразі чеська влада надає фінансову допомогу в розмірі 200 євро всім українським біженцям, які прибувають до країни. Проте з понеділка, 16 травня, вимагатиме від заявників, які шукають тимчасового захисту, пред'явити штамп у паспорті, який підтверджує, що вони перетнули український кордон.

Читайте також:

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ вирішило запровадити цей захід після заяви про те, що групи ромів із подвійним угорсько-українським громадянством в'їжджають до країни з Угорщини, а не з України, щоб отримати допомогу.

У відомстві заявили, що міністр внутрішніх справ Віт Ракушан обговорить це питання зі своїми угорськими та українськими колегами, щоб вирішити проблему якнайшвидше.

Читайте також:

"Однак серед ромів, що приїжджають до Чехії, з угорсько-українським громадянством є й ті, хто жив в Україні та втік від війни. Цим людям часто відмовляють у підтримці в Угорщині через їхнє угорське громадянство", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови вирішила запровадити нові правила перетину кордону для українських біженців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK