НБУ знизив регуляторне навантаження на кредитні спілки

Нацбанк продовжив кредитним спілкам максимально можливий термін (до 18 місяців) дії плану відновлення фінансової стабільності.
НБУ знизив регуляторне навантаження на кредитні спілки
Здание НБУ / depositphotos.com

У зв'язку з воєнним станом Національний банк України продовжує знижувати регуляторне навантаження на кредитні спілки та удосконалювати нормативно-правову базу для ринків небанківських фінансових послуг. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Так, кредитним спілкам дозволено визначати рівень прострочення договорів кредиту відповідно до нових умов договору кредиту, пов'язаних із реструктуризацією зобов'язань за таким договором.

Читайте також:

"Крім того, кредитним спілкам продовжено максимально можливий термін (до 18 місяців) дії плану відновлення фінансової стабільності, а також знято обмеження на пролонгацію кредитних договорів, укладених із пов'язаними особами кредитної спілки", - йдеться в повідомленні.

При цьому НБУ може продовжувати строк виконання рішень про застосування заходів впливу, термін виконання яких припадає (припав) на період воєнного стану в Україні та 30 календарних днів із дня його припинення або скасування, щодо всіх учасників ринку небанківських фінансових послуг.

Раніше ми писали, що Національний банк України послабив й уточнив низку валютних обмежень. Це зроблено з метою мінімізувати можливості непродуктивного відтоку капіталу з країни та дати можливість громадянам задовольняти власні потреби, а економіці - відновлюватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK