На виплати внутрішньо переміщеним особам направили 5,8 млрд гривень - Мінсоцполітики

Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали в заявах на виплати.
На виплати внутрішньо переміщеним особам направили 5,8 млрд гривень - Мінсоцполітики
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Протягом квітня на виплату переселенцям допомоги на проживання Мінсоцполітики направило до Ощадбанку понад 5,8 млрд гривень. Цього тижня було перераховано черговий транш у розмірі 633 млн гривень, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали в заявах на виплати.

Читайте також:

"На сьогодні 2,8 млн осіб зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи після введення воєнного стану. Близько 500 тисяч заяв надійшло через "Дію". Частину з них наразі допрацьовують органи соціального захисту, команди Мінцифри та Мінсоцполітики", - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, не всі заяви надійшли до Мінсоцполітики з регіонів. Одні області передають опрацьовані заяви швидше, інші - повільніше.

Читайте також:

"Тож якщо ви ще не отримали виплату, не турбуйтеся, ми продовжуємо в травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень по мірі того, як отримуємо інформацію від областей. Два транші в травні ми вже перерахували, наступного тижня плануємо чергове спрямування коштів людям", - пояснила міністр.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів змінив порядок підтримки окремих категорій населення, що постраждало у зв'язку з військовою агресією Росії проти України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK