Україна може імпортувати газ із Греції, Хорватії, Польщі та Литви

Наразі відбувається значний транзит газу з Польщі до Угорщини через ГТС України.
Україна може імпортувати газ із Греції, Хорватії, Польщі та Литви
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Україна залишається надійним транзитним партнером для європейських замовників. Про це повідомив у Facebook голова Оператора ГТС України Сергій Макогон.

За словами Макогона, вже зараз в Україну можна імпортувати газ із ЗПГ LNG терміналів Греції, Хорватії, Польщі та Литви.

Читайте також:

"Наразі відбувається значний транзит газу з Польщі до Угорщини через ГТС України. Понад 1 млн м3 на добу. Україна стає важливим транспортним газовим хабом для країн Східної та Південної Європи", - написав голова компанії.

Як зазначив Макогон, Оператор ГТС України за минулий рік подвоїв обсяг гарантованих потужностей до України, які наразі становлять 54 млн м3 на добу. Були вперше створені гарантовані імпортні потужності з Угорщини (8 млн на добу) та Польщі (4 млн на добу), збільшені потужності зі Словаччини (до 42 млн на добу з 27 млн).

Публикация Сергея Макогона в Facebook
Публикация Сергея Макогона в Facebook

Раніше ми писали, що 11 травня "Газпром" на території Росії припинив транспортування газу до точки "Сохранівка". На окупованих територіях України росіяни несанкціоновано перекрили крани магістрального газопроводу "Шебелинка - Новопсков", яким відбувалося транспортування газу до газопроводів Луганської та Донецької областей.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK