Фінська компанія Gasum відмовляється платити за російський газ у рублях

Gasum вела переговори з "Газпромом" із минулого року. Однак у квітні "Газпром" надіслав листа, у якому вимагалася оплата в рублях.
Фінська компанія Gasum відмовляється платити за російський газ у рублях
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Фінська газова компанія Gasum відмовляється платити за російський газ у рублях і використати запропоновану "Газпромом" схему оплати за газ. Про це пише CNN.

Як йдеться в заяві компанії, зараз переговори щодо довгострокового газового контракту з "Газпромом" оспорюються, і тепер Gasum звернеться до арбітражу.

У компанії зазначили, що вели переговори з "Газпромом" з минулого року. Однак у квітні "Газпром" надіслав листа, у якому вимагалася оплата в рублях.

Читайте також:

Gasum заявила, що "не приймає вимоги "Газпром Експорту" про перехід на рублеві платежі й, отже, не здійснюватиме платежі в рублях або відповідно до запропонованого "Газпром Експортом" механізму оплати".

При цьому компанії мають серйозні розбіжності щодо інших претензій, пред'явлених за контрактом.

"Загалом це те, з чим Gasum не може погодитися й вирішила передати суперечки щодо контракту на поставку в арбітраж. Питання буде розглянуте в арбітражі", - додали в компанії.

Читайте також:

Gasum попередила, що це призведе до підвищеного ризику припинення постачання природного газу з Росії. Але компанія повідомила, що готувалася до цієї ситуації зі своїми клієнтами та урядом.

Раніше ми писали, що Bloomberg назвав рубль найефективнішою валютою світу цього року. Рубль виріс більш ніж на 11% по відношенню до долара США з початку року, ставши лідером серед 31 основної валюти, які відстежує Bloomberg.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK