Країни Балтії зупинили імпорт електроенергії з РФ

Потреба Литви в електроенергії задовольнятиметься за рахунок місцевого виробництва та імпорту через існуючі з'єднання з Польщею, Швецією та Латвією.
Країни Балтії зупинили імпорт електроенергії з РФ
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Біржовий оператор Nord Pool припинив торгівлю російською електроенергією від її єдиного імпортера в країнах Балтії - групи компаній Inter RAO. Імпорт електроенергії з РФ до Литви було зупинено в неділю. Про це пише LRT.

Це означає, що потреба Литви в електроенергії задовольнятиметься за рахунок місцевого виробництва та імпорту через існуючі з'єднання з Польщею, Швецією та Латвією.

Читайте також:

За даними литовського оператора системи передачі електроенергії Litgrid, імпорт із цих країн у 2021 році становив загалом 83% усього імпорту електроенергії до країни. При цьому закупівлі російської електроенергії знижувалися останніми роками.

"Це важлива віха на шляху Литви до енергетичної незалежності. Це вираження нашої солідарності з Україною, що воює, тому що ми не можемо дозволити, щоб наші гроші фінансували російську військову машину", - сказав міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс.

Раніше ми писали, що Росія припиняє поставки природного газу до Фінляндії з 21 травня. Тепер Gasum постачатиме своїм клієнтам природний газ з інших джерел по трубопроводу Balticconnector.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK