Рекордна кількість: У світі налічується понад 100 млн біженців

Війна в Україні була одним із факторів, що змусили мільйони людей тікати.
Рекордна кількість: У світі налічується понад 100 млн біженців
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У світі понад 100 млн людей були змушені залишити свої будинки, рятуючись від насильства, конфліктів, переслідувань та порушень прав людини. Про це повідомляє Агентство ООН у справах біженців, пише Reuters.

В ООН зазначили, що війна в Україні була одним із факторів, що змусили мільйони людей тікати. Крім того, тривалий конфлікт у таких країнах, як Ефіопія та Демократична Республіка Конго, був ще однією причиною високих показників.

Читайте також:

"Це рекорд, який ніколи не повинен був бути встановлений. Він повинен послужити тривожним сигналом для вирішення та запобігання руйнівним конфліктам, припинення переслідувань та усунення основних причин, які змушують безневинних людей залишати свої будинки", - заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Дані Агентства ООН включають біженців, шукачів притулку та тих, хто перемістився всередині своїх країн.

Читайте також:

"Щоб звернути цю тенденцію назад, єдиним рішенням є мир і стабільність, щоб невинні люди не були змушені обирати між гострою небезпекою вдома чи ненадійною втечею та вигнанням", - додав Гранді.

Раніше ми писали, що понад 6,2 млн українців були змушені виїхати за кордон із початку повномасштабного вторгнення Росії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK