І рублі, і гривні: В окупованій Херсонській області запроваджується бівалютна зона

Курс буде встановлено на рівні 2 рублі за 1 гривню, що відповідає курсу, який встановив Центробанк Росії.
І рублі, і гривні: В окупованій Херсонській області запроваджується бівалютна зона
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З 23 травня в окупованій Херсонській області вводиться бівалютна зона, унаслідок чого рубль ходитиме поряд із гривнею. Про це повідомив так званий "глава" окупаційної воєнно-цивільної адміністрації Володимир Сальдо, передає російська служба BBC News в Telegram.

"Буде виданий указ, який формалізує запровадження на території Херсонської області бівалютного обігу. Це означає, що всі торгуючі спочатку мають право, а потім будуть зобов'язані виставляти цінники у двох валютах: гривні та російському рублі", - заявив Сальдо.

Читайте також:

За його словами, курс буде встановлено на рівні 2 рублі за 1 гривню, що відповідає курсу, який встановив Центробанк Росії.

Сальдо також додав, що найближчим часом у Херсоні відкриється перше відділення одного з російських банків, яке почне приймати заявки на відкриття рахунків.

Публикация русской службы BBC News в Telegram
Публикация русской службы BBC News в Telegram

Раніше ми писали, що в тимчасово окупованому Мелітополі, що в Запорізькій області, встановили курс рубля до гривні в еквіваленті два до одного. Водночас з 23 травня представників бізнесу, комунальні підприємства та господарюючі суб'єкти зобов'язали встановлювати ціни в рублях та гривнях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK