У Мінфіні розповіли про підтримку України від іноземних партнерів під час війни

Україна активно співпрацює з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком для залучення додаткового фінансування.
У Мінфіні розповіли про підтримку України від іноземних партнерів під час війни
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Україна очікує отримати 7,5 млрд доларів грантових коштів від США. Також нещодавно ЄС оголосив про макрофінансову допомогу в розмірі до 9 млрд євро на пільгових умовах. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-дискусії "Відновлення економіки України", передає пресслужба міністерства.

Читайте також:

"Ми очікуємо отримати 7,5 млрд доларів США грантових коштів від Сполучених Штатів, також недавно ЄС оголосили про макрофінансову допомогу в розмірі до 9 млрд євро на пільгових умовах. Німеччина обговорює надання Україні 1 млрд євро гранту, Японія планує надати додаткові 500 млн доларів США до 100 млн доларів США, які вже надійшли до держбюджету", - зазначив Марченко.

За його словами, Україна також активно співпрацює з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком для залучення додаткового фінансування.

Водночас міністр наголосив на необхідності посилення тиску на Росію, щоб прискорити її поразку.

Читайте також:

"Росія завдає значної шкоди глобальній економіці, і ми маємо це зупинити. Санкцій, які є сьогодні, недостатньо. Для нас залишається пріоритетом повне ембарго на нафту й газ, а також збільшення списку підсанкційних банків РФ, щоб зупинити фінансування ворога", - наголосив Марченко.

Раніше ми писали, що 20 травня Європейський союз перевів Україні новий транш у розмірі 600 млн євро. Кошти є частиною екстреної макрофінансової допомоги ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK