Група Єрмака-Макфола представила дорожню карту індивідуальних санкцій проти РФ

Кількість потенційних кандидатів на потрапляння під санкції становить не менше 12 тис. фізичних та 3 тис. юридичних осіб.
Група Єрмака-Макфола представила дорожню карту індивідуальних санкцій проти РФ
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У понеділок, 6 червня, міжнародна робоча група Макфола-Єрмака з питань санкцій щодо РФ представила дорожню карту індивідуальних санкцій. Про це говориться на сайті Офісу президента.

Головне завдання індивідуальних санкцій полягає в посиленні тиску на керівні еліти режиму, що сприятиме припиненню війни Росії проти України. Пропонується вибирати категорії осіб, персональні санкції проти яких стануть найболючішими.

Читайте також:

Так, серед цих категорій олігархи, вищі чиновники, ключовий менеджмент компаній, включно з іноземцями, російські пропагандисти, керівництво політичних партій, члени сімей та довірені особи всіх цих людей. Крім того, запропоновано розглянути введення індивідуальних санкцій щодо всіх російських спортсменів.

Кількість потенційних кандидатів на потрапляння під санкції становить не менше 12 тис. фізичних та 3 тис. юридичних осіб. При цьому в пріоритеті перебувають 100 найбагатших людей зі списку Forbes.

На думку групи Макфола-Єрмака, особливу увагу слід приділити олігархам, які змогли уникнути санкцій у більшості або в усіх юрисдикціях. Серед них:

  • Володимир Потанін - власник "Норільського нікелю" та інших великих активів;
  • Андрій Бокарьов - співвласник "Трансмашхолдингу" та інших великих активів;
  • Іскандер Махмудов - співвласник компаній "Трансойл", "Трансмашхолдінг".

Читайте також:

Зазначається, що ключовими механізмами санкцій повинні стати заморожування активів, заборона на в'їзд до країн санкційної коаліції, припинення повноважень у західних компаніях.

Група вважає, що будь-які спроби вищих державних службовців, керівників корпорацій та членів правління, пропагандистів та членів політичних партій передати майно членам своїх сімей або довіреним особам необхідно ретельно відстежувати та припиняти. Будь-яка допомога в передачі чи отриманні таких активів має бути підставою для накладення санкцій.

Раніше ми писали, що 3 червня Рада Європейського союзу вирішила запровадити шостий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії та Білорусі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK