Нафта дешевшає: У чому причина падіння цін

Виробники та переробники нафти працюють на повну потужність, щоб задовольнити піковий літній попит.
Нафта дешевшає: У чому причина падіння цін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 13 червня, ціни на нафту почали падати, оскільки спалах захворюваності COVID-19 у Пекіні розвіяв надії на швидке зростання попиту на пальне в Китаї. Ситуацію на ринку посилили побоювання щодо глобальної інфляції та слабкого економічного зростання, пише Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,89% до 119,71 дол. за барель, при цьому американська нафта марки West Texas Intermediate подешевшала на 1,88% до 118,4 дол. за барель.

Читайте також:

Ціни впали після того, як офіційні особи в Китаї попередили про поширення COVID-19 у столиці, де до середи заплановане масове тестування.

"Китай залишається значним короткостроковим ризиком зниження, але більшість розглядає поступову нормалізацію китайського попиту як потужний позитив для нафти", - зазначає Стівен Іннес із SPI Asset Management.

Обидва світових нафтових орієнтирів зросли більш ніж на 1% минулого тижня після того, як дані показали стійкий попит на нафту в Сполучених Штатах, незважаючи на побоювання щодо інфляції.

Читайте також:

Повідомляється, що виробники та переробники нафти працюють на повну потужність, щоб задовольнити піковий літній попит. Водночас трейдери уважно стежать за будь-яким можливим впливом трудових спорів у Лівії, Норвегії та Південній Кореї на експорт та споживання нафти.

Раніше ми писали, що Індія має намір подвоїти імпорт російської нафти. Державні нафтопереробні заводи прагнуть отримати більше постачань від "Роснефти" зі знижкою, оскільки міжнародні покупці відмовляються від угод із Москвою через її вторгнення в Україну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK