Українці зможуть обміняти гривню на євро в італійських банках: НБУ назвав умови

Обмін здійснюватиметься з застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до євро, який визначить НБУ.
Українці зможуть обміняти гривню на євро в італійських банках: НБУ назвав умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці, які через війну були змушені покинути Україну та перебувають в Італії, зможуть обміняти готівкову гривню на євро з 21 червня. Відповідну угоду Національний банк України та Банк Італії уклали 6 червня. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Громадяни України, зокрема неповнолітні, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Італії або яким надано міжнародний захист, зможуть обміняти готівкову гривню на євро у філіях італійського Центробанку на території Італії або в установах комерційних банків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідний перелік, що налічує понад 400 відділень банків-партнерів по всій країні, доступний та за необхідності оновлюється на офіційному вебсайті Банку Італії.

При цьому в разі переміщених неповнолітніх осіб без супроводу такі обмінні операції мають здійснюватися їхнім законним опікуном.

Читайте також:

Угода передбачає обмін готівкової гривні в межах встановленого ліміту до 10 тис. гривень на одну особу. До обміну прийматимуться лише банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень. Обміну не підлягають значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

У пресслужбі додали, що обмін здійснюватиметься з застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до євро, який визначить НБУ.

Раніше ми писали, що українці зможуть міняти готівкову гривню на євро в Нідерландах. Національний банк України підписав відповідну угоду з центральним банком цієї країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK