Підготовка до зими: Скільки газу в українських підземних сховищах

Кабмін ретельно займається питанням підготовки до зими, яка буде найскладнішою в українській історії.
Підготовка до зими: Скільки газу в українських підземних сховищах
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Нині в українських підземних сховищах є близько 11 млрд кубометрів газу. До зими ці обсяги мають сягнути 19 млрд кубометрів, розповів генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон на брифінгу в Медіацентрі Україна.

За його словами, Кабмін ретельно займається питанням підготовки до зими, яка буде найскладнішою в українській історії через війну з РФ.

Читайте також:

"Але якщо не буде пошкоджень інфраструктури, 19 млрд куб. м газу в підземках дадуть нам можливість пройти зиму без проблем. Це буде достатній обсяг і для населення, і для теплових станцій, і для опалення", - зазначив Макогон.

Він повідомив, що торік Україна вперше створила гарантовані потужності з імпорту газу з Угорщини та Польщі, а також майже вдвічі збільшила обсяги імпорту газу зі Словаччини. Однак зараз імпортує з різних напрямків до 54 млн куб. м газу на добу.

Читайте також:

"Нам все ще потрібно імпортувати додаткові обсяги газу, бо власний видобуток недостатній, щоб покрити наші потреби. До війни ми споживали 30 млрд куб. м на рік. Видобували самостійно 20 млрд. Зараз зменшилося споживання. Очікуємо, що буде на рівні 21-22 млрд, видобуток теж трохи зменшився. Додаткові 3-4 млрд куб. м нам потрібно імпортувати", - пояснив Макогон.

Раніше ми писали, що зима в Україні буде дуже складною. Однак опалювальний сезон розпочнеться вчасно, для цього є всі передумови.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK