Отримання громадянства: В Україні запровадять обов'язковий іспит з мови та історії

Кандидати на отримання українського громадянства будуть складати комплексний іспит.
Отримання громадянства: В Україні запровадять обов'язковий іспит з мови та історії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Уряд підготує законопроєкти щодо запровадження комплексного іспиту для набуття громадянства України. Відповідне протокольне доручення на виконання завдання президента Володимира Зеленського підтримали під час засідання 12 липня. Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ мають підготувати та внести на розгляд уряду відповідні проєкти законів.

Читайте також:

Шмигаль додав, що Міністерству освіти й науки спільно з Національною комісією зі стандартів державної мови доручено розробити та затвердити програми іспиту на рівень володіння державною мовою, з історії України та з основ Конституції України.

"Громадянство України сьогодні - це привілей. І кожен, хто на нього претендує, повинен знати й розуміти основоположні засади нашої країни", - наголосив прем'єр-міністр.

Публікація Дениса Шмигаля в Telegram
Публікація Дениса Шмигаля в Telegram

Раніше ми писали, що зараз можуть виникнути будь-які обставини, за яких цілком імовірно втратити паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон. Як відновити втрачені документи, розповіли в Мінреінтеграції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK