Дефіцит бензину в Україні: Кубраков розповів, коли ситуація на АЗС зміниться

За словами міністра інфраструктури, ситуація на ринку дизельного пального та зрідженого газу заспокоїлася.
Дефіцит бензину в Україні: Кубраков розповів, коли ситуація на АЗС зміниться
Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков / facebook.com/oleksandr.kubrakov

В Україні ще зберігається дефіцит бензину на АЗС, але він уже менший. Проте за кілька місяців ринок насититься та сформує запас. Про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв'ю РБК-Україна.

"Зараз ситуація на ринку дизельного пального та зрідженого газу заспокоїлася. Щодо бензину, я вважаю, що ще потрібно півтора чи два місяці, поки ринок насититься та сформує запас", - зазначив міністр.

Читайте також:

За його словами, є декілька причин, через які виник дефіцит.

"До війни ми імпортували пальне, відсотків 40 було внутрішнього виробництва. Але Кременчуцький завод тричі атакували, розбомбили. Звичайно ж, він тепер нічого не виробляє", - пояснив Кубраков.

Він також додав, що південна та центральна частини країни підживлювалися пальним, яке привозили танкерами в порти Одеси.

Читайте також:

"І, звичайно, білоруські нафтопереробні заводи теж продавали в нас. Невелику частину закривали Польща та Румунія, зокрема преміальним пальним. Перших трьох джерел сьогодні повністю немає. До цього додаємо те, що низка нафтобаз із запасами була зруйнована й знищена. Далі наклалася дуже складна логістика, адже все пальне ми тепер беремо з ринку Євросоюзу та ввозимо через кордон із нашими сусідами. Кордони, кількість одиниць транспорту, бензовозів, цистерн - усе це не було розраховано на обслуговування такої системи. Адже глобально попит не впав", - розповів міністр.

Нагадаємо, за словами глави Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, у липні на автозаправних станціях в Україні вже зникнуть обмеження на кількість пального для водіїв.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK