Прибуток ПриватБанку скоротився майже вдвічі: Скільки доходів недоотримав

За період війни обсяг недоотриманих доходів від банківської діяльності оцінюється на рівні 5,5 млрд грн.
Прибуток ПриватБанку скоротився майже вдвічі: Скільки доходів недоотримав
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За перше півріччя 2022 року ПриватБанк отримав 6,3 млрд грн прибутку, що майже вдвічі менше результату за аналогічний період 2021 року (11,6 млрд грн). Про це повідомила пресслужба банку.

За період війни обсяг недоотриманих доходів від банківської діяльності, перш за все доходів від комісійних операцій та процентних доходів за кредитами, оцінюється на рівні 5,5 млрд грн.

Читайте також:

Зазначається, що, попри значні резерви під кредитні ризики (6,9 млрд грн за 6 місяців 2022 року), рівень проблемних кредитів ще не до кінця визначений як на рівні банку, так і на рівні всієї банківської системи України.

"Банк адаптувався до нової реальності - ефективне управління операційними витратами банку забезпечили економію витрат за 6 місяців 2022 року на 11%, враховуючи додаткові витрати, що спрямовані на забезпечення надійності інформаційних систем банку та переведення їх на хмарну архітектуру, а також системні заходи задля підтримки, захисту та релокації співробітників", - додали у фінустанові.

Фінансові результати за І півріччя 2022
Фінансові результати за І півріччя 2022 / privatbank.ua

За перше півріччя кредитний портфель банку (без кредитів, пов'язаних із минулими власниками) збільшився на 16% (вартість грос).

З початку 2022 року ПриватБанк наростив обсяги коштів клієнтів на 61 млрд грн, або 19%. На фоні воєнних дій строкові депозити мають тенденцію до зменшення (-12,6%), а залишки на поточних рахунках клієнтів зросли на 34%, або на 73,8 млрд грн.

Раніше ми писали, що ПриватБанк ввів технологію розробки ІТ-фахівців, за допомогою якої клієнти можуть спілкуватися з банком через інтернет та мобільний додаток Приват24.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK