Дефіцит пального: Кількість імпортерів зросла вчетверо з початку війни

Значна частина нових імпортерів везе пальне для власних потреб.
Дефіцит пального: Кількість імпортерів зросла вчетверо з початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку повномасштабної війни кількість імпортерів дизельного пального в Україну зросла майже в чотири рази. Про це свідчать дані Консалтингової групи "А-95", передає enkorr.

Станом на 24 лютого дизпальне імпортували 67 компаній, а вже в липні їхня кількість зросла до 261. При цьому значний приріст був зафіксований у червні-липні (+102).

Читайте також:

Повідомляється, що значна частина нових імпортерів везе пальне для власних потреб. Серед них агросектор, транспортні компанії, невеликі мережі АЗС, які раніше купували пальне на внутрішньому ринку, тощо.

Кількість імпортерів бензинів у період з 24 лютого по 10 липня зросла майже вдвічі - з 40 до 75. Щодо автогазу, то на кінець лютого було в середньому 78 імпортерів, зараз майже 100 (+25%).

Читайте також:

Директор "А-95" Сергій Куюн вважає, що така активізація імпортерів призвела до профіциту автогазу на ринку й злету імпорту дизпального, унаслідок чого почали знижуватися ціни.

"По бензинах також є зростання, та через брак обсягів у Європі й проблеми з логістикою вийти на необхідні обсяги поки що не вдається", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні ще зберігається дефіцит бензину на АЗС, але він уже менший. Однак за кілька місяців ринок насититься та сформує запас.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK