У Росії хочуть відмовитися від міжнародної платіжної системи SWIFT

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в рамках санкцій від SWIFT відключили кілька російських банків.
У Росії хочуть відмовитися від міжнародної платіжної системи SWIFT
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Російський уряд працює над тим, щоб відмовитися від міжнародної системи передачі фінансових повідомлень SWIFT. Про це повідомив помічник президента РФ з економічних питань Максим Орешкін, пише "Голос Америки".

"Зі SWIFT дуже просто: ми зробимо так, що в ньому необхідності не буде. Ми зараз концентруємося на тому, щоб зробити максимально комфортною зовнішню економічну діяльність", - заявив Орешкін.

Читайте також:

Як зазначив помічник президента, цього тижня влада Росії зустрінеться з турецькими партнерами, щоб обговорити налаштування платежів. За його словами, з Китаєм також розглядають ідеї, які можуть "кардинально змінити ситуацію".

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України в рамках санкцій від SWIFT відключили кілька російських банків, зокрема Сбербанк та ВТБ.

У РФ працює система передачі фінансових повідомлень Банку Росії, яку ввели в 2014 році після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі.

Раніше ми писали, що 14 червня Європейський союз відключив ще три російські банки від міжбанківської системи SWIFT у рамках шостого пакету санкцій проти РФ через війну в Україні. Йдеться про Сбербанк, Россільгоспбанк і Московський кредитний банк.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK