В АРМА передали обладнання ботоферми вартістю понад 1,5 млн грн

Кошти від реалізації вилученого майна будуть перераховані на потреби ЗСУ.
В АРМА передали обладнання ботоферми вартістю понад 1,5 млн грн
Прокуратура передала в АРМА обладнання ботоферми / gp.gov.ua

Прокуратура передала в АРМА обладнання, яке застосовувалося для функціонування ботоферм та здійснення кібератак. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, двоє мешканців Києва, використовуючи телекомунікаційне обладнання, налагодили підпільний бізнес із надання дистанційного доступу до мережі "Інтернет" для анонімізації користувачів-ботів у соціальних мережах та здійснення хакерами кібератак.

Читайте також:

"Від початку війни та блокування в РФ доступу до іноземних соцмереж Facebook та Instagram цей сервіс почав активно використовуватися російськими інтернет-агітаторами для обходу блокувань та поширення в соцмережах антиукраїнської пропаганди начебто від імені українських користувачів", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що ці ботоферми мають відношення до кібератак у лютому 2022 року.

Читайте також:

Зазначається, що у квітні 2022 року функціонування протиправного сервісу було заблоковано. За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили близько 40 комп’ютерів, 1500 4G модемів із сім-картами українських операторів мобільного зв’язку, сервер управління та іншу комп’ютерну техніку й обладнання, загальною вартістю понад 1,5 млн грн.

Кошти від реалізації вилученого майна будуть перераховані на потреби ЗСУ, додали у відомстві.

Раніше ми писали, що прокуратура передала в управління АРМА 18 одиниць важкої техніки та 12 легкових автомобілів, які були вилучені в підприємства-резидента РФ у рамках досудового розслідування.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK