АМКУ дозволив "Нафтогазу" придбати Славутицьку ТЕС

Нині на Славутицькій ТЕС триває будівництво та введення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей.
АМКУ дозволив "Нафтогазу" придбати Славутицьку ТЕС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На засіданні 18 серпня 2022 року Антимонопольний комітет України дозволив дочірньому підприємству "Нафтогаз Біоенергія" (НАК "Нафтогаз України") придбати частку в статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС". Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Зазначається, що Славутицька ТЕС вироблятиме електричну енергію та вироблятиме й постачатиме теплову енергію в територіальних межах міста Славутич (Київська область). На сьогодні енергооб’єкт не здійснює господарської діяльності.

Читайте також:

Як повідомили в АМКУ, зараз на Славутицькій ТЕС триває будівництво та введення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, які працюватимуть із використанням альтернативних джерел енергії - біомаси.

"Введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України й покращить стан навколишнього середовища", - пояснили в комітеті.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України доручив передати шість ТЕЦ у власність "Нафтогазу" для забезпечення безперебійного постачання тепла й електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK