У Києві планують створити муніципальний банк: У КМДА розповіли деталі

За словами першого заступника голови КМДА, Муніципальний банк – це оптимізація фінансів міста і значна економія коштів громади.
У Києві планують створити муніципальний банк: У КМДА розповіли деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У столиці мають намір створити Муніципальний банк Києва. Міська влада планує подати заявку на участь у відкритому конкурсі на виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ "Банк Січ". Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте також:

"Місто інвестує в банк для створення на його базі Муніципального банку Києва - для подальшого його перетворення на універсальний фінансовий інструмент міста. Муніципальний банк - це найкращий та надійний інструмент для проектного фінансування та роботи з міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами-партнерами. Для фінансування робіт із відновлення інфраструктури міста й економіки загалом", - зазначив Поворозник.

За його словами, Муніципальний банк - це оптимізація фінансів міста і значна економія коштів громади.

"На ринку виникла унікальна ситуація, коли банк, який продовжує працювати й виконує всі свої зобов’язання, можна придбати за менші кошти та не очікувати півтора-два роки, що потрібні для створення нового банку. Для міста придбання існуючого банку й перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії за обслуговування в інших банках", - пояснив перший заступник голови КМДА.

Читайте також:

Він підкреслив, що для держави продаж банку КМДА є найоптимальнішим рішенням у поточній ситуації, що має вагомі соціальні та економічні переваги. Зокрема, з’явиться можливість зберегти робочі місця, виконувати в повному обсязі зобов’язання перед бізнесом та вкладниками банку.

Раніше ми писали, що правління НБУ вирішило віднести "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних. Банк не виконав у встановлений термін свої зобов'язання перед НБУ за кредитами рефінансування через недостатність коштів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK