Ошукали на мільйон гривень: В Україні викрили угруповання псевдопродавців пального

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків на території Дніпропетровської, Одеської, Київської областей.
Ошукали на мільйон гривень: В Україні викрили угруповання псевдопродавців пального
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Поліція Київщини затримала злочинне угруповання псевдопродавців пального. Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків на території Дніпропетровської, Одеської та Київської областей і викрили чотирьох учасників шахрайської схеми. Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Було встановлено, що 37-річний зловмисник разом із трьома спільниками організував злочинну схему з продажу пального.

Читайте також:

"Аферисти працювали на відомих торговельних майданчиках, розміщували вигідні оголошення про продаж бензину та дизелю, а отримавши кошти, зникали зі зв’язку. Тільки на території Київської області зловмисники ошукали трьох потерпілих, один із яких замовив пальне на суму 1 млн 220 тисяч гривень, а обіцяного так і не отримав" - розповів очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Зазначається, що в травні до поліції звернувся підприємець із Рівненської області та повідомив, що його ошукали на суму в понад мільйон гривень.

Чоловік знайшов на одному із сайтів оголошення про продаж дизельного палива, зв'язався з продавцем та перевів на його рахунок кошти. При цьому менеджер компанії неодноразово переносив дату надання товару, а потім взагалі вимкнув телефон.

Читайте також:

Правоохоронці з'ясували, що "ділки" не мали офісу та не проводили жодної підприємницької діяльності.

Слідчі за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Нині зловмисники також перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів, скоєних на території інших областей України. 

Раніше ми писали, що шахраї створили фейковий онлайн-магазин мережі автозаправних комплексів WOG із метою заволодіння грошима та персональними даними людей.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK