Марченко розповів, за яких умов долар може перевищити 50 грн

За словами міністра фінансів, середньорічний курс 42 грн за долар досить об'єктивний, якщо не буде інших шоків.
Марченко розповів, за яких умов долар може перевищити 50 грн
Міністр фінансів України Сергій Марченко / mof.gov.ua

Курс долара коливатиметься в районі 42 грн. Однак він може перетнути позначку в 50 грн, якщо Україна не зможе нічого експортувати, втрачатиме свої території та інфраструктуру. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Суспільному".

"Курс долара вважається прогнозним. Багато що може змінитися. Але середньорічний курс - 42 гривні за долар - досить об'єктивний, якщо у нас не буде інших шоків", - сказав міністр.

Читайте також:

Водночас він пояснив, за якого сценарію курс може перевищити позначку в 50 грн за долар.

"Якщо ми відвойовуємо території, то у нас навпаки сценарії позитивні. Негативні, коли у нас заблоковані порти, ми нічого не можемо експортувати, втрачаємо інфраструктуру і так далі. Якщо ми поступово йдемо до перемоги, не бачу ризиків, що буде суттєва девальвація гривні. Це при тому, що ми маємо забезпечити зовнішні джерела фінансування бюджету. Я хочу, щоб ви зрозуміли - дефіцит у такому обсязі складно профінансувати. Це колосальна праця людей, які до цього залучені", - зазначив Марченко.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у 2023 році середньозважений курс долара очікується в діапазоні 42 грн, проте він коливатиметься.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK