У Києві припинили діяльність фейкових обмінників

Шахраї замаскували орендовані приміщення під пункти обміну валют у Шевченківському, Подільському та Солом’янському районах.
У Києві припинили діяльність фейкових обмінників
У Києві викрили групу шахраїв / npu.gov.ua

У Києві правоохоронці викрили групу зловмисників, яка за допомогою фейкових обмінників ошукала громадян на 122 тис. євро та 282 тис. доларів. Про це повідомили в Національній поліції.

Було встановлено, що група діяла приблизно протягом року. Серед спільників був організатор, так звані касири та кур’єри.

Читайте також:

"Як нам стало відомо, порушники розміщували в інтернеті оголошення про обмін валют за вигідним курсом та для реалізації злочинної схеми облаштовували фіктивні пункти обміну в орендованих приміщеннях Шевченківського, Подільського та Солом’янського районів. Інформацією про обмін грошей зацікавились 7 громадян, які приїжджали з готівкою за вказаними адресами. Втім, коли клієнти віддавали "працівникам" іноземну валюту для підрахунку, шахраї втікали через запасний вихід у приміщенні", - розповів начальник столичної поліції Іван Вигівський.

Співробітники карного розшуку викрили шістьох учасників угруповання. Ними виявилися жителі Запорізької області, мешканець Черкаської області, мешканець Київщини та дві місцеві мешканки.

Читайте також:

Наразі троє з них перебувають у слідчому ізоляторі, інші - під цілодобовим домашнім арештом.

Шістьом фігурантам повідомили про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), а також за ч. 5 ст. 186 КК України (грабіж, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 13 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що поліція Київщини затримала злочинне угруповання псевдопродавців пального.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK