Дефіцит доларів та євро в касах банків: НБУ знову провів обмін безготівкової валюти на готівкову

Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків поступово вирішується.
Дефіцит доларів та євро в касах банків: НБУ знову провів обмін безготівкової валюти на готівкову
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України вкотре провів операції з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. Фінансовим установам було запропоновано 100 млн дол. США та 100 млн євро. Про це повідомила пресслужба регулятора в Telegram.

Читайте також:

В операції з обміну доларів брав участь один із 14 системно важливих банків. Була затребувана вся сума. При цьому в обміні євро брав участь також один банк, якому знадобилося 20 млн євро.

Нацбанк проводить такі операції для вирішення проблеми з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах банків, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону.

Читайте також:

Зазначається, що проблема поступово вирішується, про що свідчить зменшення кількості фінустанов - учасників таких операцій.

Загалом порівняно з початком вересня залишки готівки в касах істотно збільшилися, і банки починають активніше задовольняти попит громадян у готівковій валюті.

"Національний банк стежить за ситуацією та має достатньо валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців. Крім того, банкам рекомендується збільшити обсяги завезення готівкової валюти", - йдеться в повідомленні.

Публікація НБУ в Telegram
Публікація НБУ в Telegram

Раніше ми писали, що 19 вересня Нацбанк втретє провів операції з обміну готівкової валюти на безготівкову. Системно важливим банкам було запропоновано 100 млн дол. США та 100 млн євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK