Угорщина не підтримає енергетичні санкції ЄС проти Росії

Нові санкції проти РФ включатимуть посилення торгових обмежень та обмеження цін на нафту для третіх країн.
Угорщина не підтримає енергетичні санкції ЄС проти Росії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Угорщина не може підтримати восьмий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії, якщо він включатиме енергетичні обмеження. Про це заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, пише Reuters.

"Угорщина вже багато зробила для збереження європейської єдності, але якщо в пакеті будуть енергетичні санкції, то ми не можемо й не підтримуватимемо їх", - сказав Гуйяш.

Читайте також:

Нові санкції проти РФ включатимуть посилення торгових обмежень, внесення більшої кількості окремих осіб у чорні списки та обмеження цін на нафту для третіх країн.

Для введення санкцій країнам ЄС потрібна одностайність. При цьому прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у понеділок заявив, що санкції ЄС "дали зворотний ефект", піднявши ціни на енергоносії та завдавши удару по європейській економіці.

Читайте також:

"Ми чекаємо на остаточний, повний список санкцій, і тоді ми зможемо домовитися про це. Угорщина не може підтримати енергетичні санкції", - додав Гуйяш.

Раніше ми писали, що Європейський Союз продовжив санкції проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до повномасштабного вторгнення РФ на територію України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK