Підготовка до зими: Скільки газу накопичила Україна в підземних сховищах

Наразі на українських складах є близько 2 млн тонн вугілля та майже 14 млрд куб. м газу в підземних сховищах.
Підготовка до зими: Скільки газу накопичила Україна в підземних сховищах
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На кінець вересня Україна накопичила в підземних сховищах майже 14 млрд куб. м газу для проходження опалювального сезону. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Антикризового енергетичного штабу, передає пресслужба уряду.

Читайте також:

За інформацією Міністерства енергетики, наразі на українських складах є близько 2 млн тонн вугілля та майже 14 млрд куб. м газу в підземних сховищах. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поставив завдання перед НАК "Нафтогаз" та Міненерго збільшити на початок опалювального сезону кількість газу, вугілля та мазуту.

Як повідомили в Міністерстві розвитку громад та територій, готовність України до опалювального сезону становить 88%. Очікується, що в першій декаді жовтня цей показник наблизиться до 100%.

Читайте також:

Зазначається, що розроблено антикризові плани кожної області.

За результатами роботи Антикризового енергетичного штабу дано завдання максимально пришвидшитися в питанні накопичення енергоресурсів та розробити плани їхнього ощадливого використання в осінньо-зимовий період. Зокрема, розглянути можливості оперативного збільшення власного видобутку газу та вугілля, корегування енергобалансів та стимулювання зменшення споживання електроенергії в пікові години, додали в уряді.

Раніше ми писали, що жителям звільнених територій, а також регіонів, де немає централізованого теплопостачання, стане легше запастися альтернативним видом опалення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK