"Митний безвіз" запрацював в Україні: Вантажі вже прямують під процедурою спільного транзиту

Першою країною, з якої було відправлено вантаж для доставки в Україну під процедурою спільного транзиту, стала Німеччина.
"Митний безвіз" запрацював в Україні: Вантажі вже прямують під процедурою спільного транзиту
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У суботу, 1 жовтня в Україні запрацював "митний безвіз". Перші вантажі вже прямують під процедурою спільного транзиту. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

"1 жовтня для України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту і для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Тобто в нашій країні запрацював так званий "митний безвіз", - йдеться в повідомленні .

Першу транзитну декларацію Т1 було відправлено в суботу з Німеччини до України. Митники вже бачать її у електронній транзитній системі NCTS та очікують на прибуття вантажівки.

Зазначається, що, крім того, Україна оформила першу транзитну декларацію на виїзд. За нею вантаж зараз прямує через Польщу до Німеччини. Наразі в системі також очікують прибуття товарів у митницю відправлення й інші декларації, за якими товари будуть поміщені під процедуру спільного транзиту та доставлені до митниць призначення на території країн-учасниць Конвенції.

Читайте також:

У Мінфіні нагадали, що відповідно до "митного безвізу" для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та зменшує відповідні витрати для підприємств.

Раніше ми писали, що вже в 2022 році Україна отримає "митний безвіз".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK